top of page

Coaching & therapie

Om vooruit te komen, moet je soms achterom kijken

beeldmerk zinvolzen.png

Coaching & therapie

Om vooruit te komen, moet je soms achterom kijken

beeldmerk zinvolzen.png
 • (Terugkerende) Somberheid en depressie

 • Burn-out

 • Stress en stress-gerelateerde klachten

 • Traumaverwerking

 • Omgaan met (chronische) pijn en lichamelijke klachten

 • Het versterken van je zelfvertrouwen

 • Het aangeven en aanhouden van je grenzen

 • Angstverschijnselen

 • Piekeren

 • Niet lekker in je vel zitten

In het tekstblokje hiernaast zie je een opsomming van problemen waarvoor je bij mij in de praktijk terecht kunt. Maar omdat dat wel heel algemeen is en je daarvoor bij veel verschillende coaches en therapeuten terecht kunt, schets ik je hieronder een beeld van waar de cliënten die bij mij komen vaak tegenaan lopen. Hoewel iedereen natuurlijk een eigen uniek verhaal en eigen aanleiding heeft, zit er vaak wel een vergelijkbare rode draad in. Daarna vind je een stukje over mijn holistische aanpak die jouw weer op het goede spoor kan zetten.

Waar lopen mijn cliënten vaak tegenaan?
 • Dat vage gevoel van niet goed in je vel zitten, een soort constant gevoel van onbehagen., met bijbehorende chagrijnigheid. En dat voor langere tijd.

 • Moe! Moe van het vechten, moe van het leven, moe van het altijd maar door moeten. Dat kun je fysiek voelen, maar ook geestelijk en emotioneel.

 • Sombere, depressieve gedachten en de bijbehorende 'oorlog in het hoofd'.

 • Een bepaalde boosheid of irritatie, omdat het steeds maar tegen zit, omdat het telkens maar niet lukt wat jij wilt, omdat je je op de een of andere manier in een hoek geduwd voelt, waar je niet wilt zijn. Of omdat je telkens weer tegen hetzelfde aanloopt.

 • Stress, al dan niet in de vorm van paniek en overprikkeling, onrust in je hoofd en in je lijf.

 • Een focus op en de vergelijking met andere mensen. “Wat zullen ze wel niet van mij denken?”, “Wat zou xxx doen?”, “Is dat wel ok voor yyy?”.

 • De lat ligt vaak heel hoog en de ‘ik kan niks-en’, ‘ik ben niet goed genoeg-s’ en de ‘ik ben niets waard-s’ komen in verschillende vormen en maten de hele dag voorbij.

 • Je wilt en mag vooral niet te veel aandacht op jezelf vestigen, maar voelt je aan de andere kant ook niet gezien, gehoord of gesteund. De behoeften van anderen gaan altijd voor.

Vaak is het een samenspel van een aantal van deze dingen. Als het puntje bij paaltje komt, dan heb je het gevoel dat jij er eigenlijk niet toe doet en heb je maar weinig vertrouwen in jezelf, anderen en in het leven zelf. Het voelt als een cirkel waar je maar niet uitkomt en je piekert veel. Je probeert het wel anders te zien of te doen, maar dat helpt maar even of helemaal niet.

Is het tijd voor verandering? Dan gaan we bouwen aan vertrouwen!

Herken je jezelf in 1 of meerdere dingen hierboven en wil je hier verandering in brengen? Bij ZinvolZen kun je hiermee aan de slag met een holistische aanpak. We gaan bouwen aan jouw vertrouwen! We werken aan je gedachten, je gedrag en emoties; het één heeft namelijk invloed op het ander en door aan al deze gebieden te werken, verandert er iets in jou als geheel, ook hoe je je fysiek voelt. Je leert over het hoe en waarom van je niet-helpende overtuigingen en bijbehorende gedragspatronen en we gaan werken aan overtuigingen die jou wel ondersteunen en helpen. Waar nodig gaan we aan de slag met eventuele trauma's die ten grondslag liggen aan deze overtuigingen en patronen. We onderzoeken wat je dromen zijn, waar je blij en energiek van wordt en wat jouw energievreters zijn. En we gaan op zoek naar rust en bezinning in jou. Zelfreflectie, om zo goed vinger aan de pols te houden bij jezelf om op basis daarvan bij te kunnen sturen. Je krijgt hiervoor tools om jezelf te troosten, te kalmeren en naar binnen te kijken. Om even bij jezelf te kunnen zijn en te ervaren hoe het met je is; fysiek, mentaal, qua energie en emotioneel. Zodat je stevig geaard in het leven komt te staan. Zo groeit jouw vertrouwen en verandert er intern van alles bij jou. Je gaat anders naar jezelf, anderen en jouw leven kijken en zo ontstaat een andere wisselwerking en een ander resultaat.

 

Wil je meer weten over de manier waarop ik te werk ga, kijk dan eens onder het kopje Werkwijze.

Wat zijn de kosten?

€ 75,- per sessie van max. anderhalf uur
€ 350,- voor een serie van 5 sessies

*Kosteloos annuleren kan tot 24 uur voor de afspraak, daarna wordt het volledige bedrag van een sessie in rekening gebracht.*

** De kosten zijn niet declareerbaar bij zorgverzekeringen. Misschien wel bij je werkgever.

Ervaringen van anderen die je voorgingen

Ik merk dat ik door de sessies veel meer aan kan. Ik kan makkelijker omschakelen naar een positieve gedachte of stemming.

Ik blijf niet meer zo hangen in gedachten en ik merk dat ik het verleden aan het loslaten ben.

Ik sta nu stevig in mijn schoenen en kan makkelijker nee zeggen.

Geb

Anoniem

Margreet

selfie in de pipowagen_edited.jpg

Wil je hiermee aan de slag?

Neem dan contact met me op

Via onderstaande formulier kun je contact met me opnemen voor een vrijblijvend & kostenloos kennismakingsgesprek. Telefonisch kan ook via 06 - 225 00 535.

 

Ik zie je berichtje of telefoontje graag tegemoet!

bottom of page