top of page
beeldmerk zinvolzen.png

Mindfulness training

Meer rust, meer overzicht, meer inzicht

Tijdens de achtweekse Mindfulness training leer je je aandacht te trainen en leer je je eigen automatische patronen kennen. Het idee erachter is dat hoe opmerkzamer je bent, hoe beter je op gepaste wijze kunt reageren en bijsturen. Je traint je aandacht voor wat er gebeurt in je lichaam, voor de (onbewuste) gedachten die er door je hoofd gaan, je veronderstellingen en gewoonten. En ook je aandacht voor wat er buiten je gebeurt en wat dat met jou doet. Aandacht voor het hier en nu, binnen en buiten jezelf.

Wat gaan we doen

In een kleine groep van maximaal 4 personen doorlopen we de officiele Mindfulness training (MBSR & MBCT). Je traint je aandacht door meditatieoefeningen, eenvoudige bewegingsoefeningen en oefeningen uit de cognitieve therapie. Er komt ook een stuk theorie aan bod, zodat je wat je leert ook op die manier kunt plaatsen.

 

Naast de wekelijkse sessies ga je ook thuis aan de slag. Je krijgt hiervoor een werkboek en audio opnames van begeleide meditaties. Je moet hier ongeveer 3 kwartier per dag voor reserveren.

 

Voor Wie

Als je meer inzicht in jezelf zou willen, meer rust en overzicht in je leven. Voor een ieder die op zoek is naar meer diepgang en die meer vanuit het hart wil leven. Mindfulness leert je te genieten in en van het moment.

 

Meer klacht-gerelateerde aanleidingen kunnen zijn:

  • Burnout / overspanning, stress en stressgerelateerde klachten

  • (Herhaalde) Somberheid of angstverschijnselen

  • Chronische pijn en/of chronische lichamelijke klachten

  • Piekeren, onzekerheid

  • Vermoeidheid, slaapklachten

  • Concentratieproblemen

Van belang is je te realiseren dat dit een training is en geen coaching of therapie. De training is wel goed te combineren met coaching of therapie en in voorkomende gevallen ook aan te raden. Weet je niet goed wat voor jou het best zou passen, neem dan even contact op.

Kosten

€350,- voor de training van 8 weken, werkmap en audiotracks met begeleide oefeningen en meditaties

Meer informatie
bottom of page