top of page
Image by Jackson David

4 weken

Challenge in Zelfliefde

Meer zelfliefde & zelfvertrouwen

Scroll Verder

Zelfliefde

Het lijkt zo vanzelfsprekend dat je van jezelf houdt, maar vraag het maar eens aan een willekeurig persoon. Veel mensen houden alleen onder bepaalde voorwaarden van zichzelf. Bijvoorbeeld alleen als ze succesvol zijn in hun baan, of als ze succesvol zijn in sporten, of zelfs alleen als ze succesvol zijn in spiritueel leven, of alleen als ze bepaalde leefregels gedisciplineerd naleven. Als ze bepaalde doelen halen dus.

Er is niets mis met doelen stellen natuurlijk. Als je vooruit wilt komen of wilt groeien, helpt het als je weet waar je zo ongeveer naar toe wilt. Het gaat er bij zelfliefde om, hoe je omgaat met jezelf als het leven niet lukt, of niet goed gaat. Als er iets fout gaat op je werk misschien, of je niet de discipline kunt opbrengen om dagelijks te sporten of te mediteren. Of als je lijf niet doet wat je graag zou willen (mijn persoonlijke uitdaging), of er niet uitziet zoals je graag wilt.

Image by Roberto Nickson

Onderzoek het volgende eens voor jezelf:

 • Onderzoek eens je gedachten die je hebt. Zijn die liefdevol? Respectvol? Geven die je vertrouwen? Of breken ze jou juist af?
   

 • Aan welke gedachten geef je voornamelijk energie? Welke gedachten brengen jou in actie, en welke juist niet? Wat geeft dit jouw energie en wat juist niet?
   

 • Hoe kijk je naar jezelf? Hoe reflecteer je op jezelf? Opbouwend of afbrekend? Vanuit liefde en vertrouwen, of vanuit veroordeling en bestraffing? Wat brengt jou dat dan vervolgens?
   

 • Hoe verbindt je je met anderen? Vanuit liefde en vertrouwen, of vanuit veroordeling en wantrouwen? Wat doet dat met jou?
   

 • Wat vindt je van je lichaam? Hoe zorg je voor je lichaam? Kun je jouw lichaam liefhebben? Ook als je lichaam niet doet wat jij wilt? Of er niet uitziet zoals jij wilt? Wat doe je dan? Wat levert je dat vervolgens op?
   

 • Hoe gaat het met rust nemen? Lukt het om dingen te laten bezinken?

Image by KAL VISUALS

Challenge in Zelfliefde

Stel je eens voor dat je dit kunt ombuigen. Dat je jouw gedachten beter kunt sturen, of in ieder geval kunt sturen aan welke gedachten je jouw aandacht en energie geeft. Dat je steeds meer van jezelf zou kunnen houden, zonder voorwaarden. Wat zou je dat dan opleveren denk je?

Zelfliefde levert je van alles op. Het levert je meer zelfvertrouwen op. Het levert je innerlijke rust op. Meer overzicht en inzicht. Het levert je op dat je meer gaat doen wat goed voor jou is. Dat je beter voor jezelf gaat zorgen. Dat je beter grenzen kunt stellen, in alle liefde. En als je jezelf in liefde kunt omarmen, lukt je dat ook beter naar buiten toe. Dus het levert ook jouw omgeving wat op. En dat maakt de wereld weer een stukje mooier en liefdevoller. Wat dan weer onderdeel is van mijn eigen missie met ZinvolZen 😊.

Stel je voor dat je in een maand tijd flinke stappen kunt zetten naar meer liefde voor jezelf en daarmee ook meer vertrouwen in jezelf kunt gaan voelen. Vier weken waarin je inzichten en handvatten krijgt om tot meer zelfliefde te komen.

Vier weken aan de slag met de punten die ik hierboven benoem. Met werkbladen om in te vullen, stukjes theorie als kader, oefeningen om tot meer inzicht te komen, oefeningen om te verzachten, om dingen onder ogen te zien. En oefening om los te laten en tot verandering te komen.

Het gaat om 4 online bijeenkomsten, waarbij ik je op weg help met opdrachten, meditaties en transformerende visualisaties. Daarnaast krijg je thuisopdrachten toegestuurd, zodat je gedurende de vier weken hier echt even intensief induikt.

 

Na een maand heb je mooie stappen gezet naar een liefdevoller leven. Met meer liefde voor jezelf, meer zelfzorg, gezondere en ondersteunende gedachten, meer energie, je interne criticus heeft een vriendelijke toon en je zorgt beter voor jouw lichaam.

Image by Jan Huber

Gun jezelf meer liefde en doe mee!

Voel je je aangesproken? Weet je dat je jezelf ergens tekort doet? Wil je dat nu eindelijk eens anders voor jezelf? Gun je jezelf meer liefde voor jezelf? Doe dan mee met deze Challenge in Zelfliefde! Ken je iemand voor wie dit ook wat voor zou kunnen zijn? Geef het dan aan haar door!

Ik wil graag zoveel mogelijk vrouwen helpen. Hoe mooi zou het zijn als we daarbij ook nog eens kunnen verbinden met elkaar. Bij een voldoende grote groep zet ik daarom een facebook community op (of via mijn website als er te veel niet-facebookers zijn), waar je elkaar kunt ondersteunen en aanmoedigen.

Data zoomsessies: 4, 11, 18 & 25 augustus 2021
Tijdstip: 19:00 uur

Kosten

Ik heb deze challenge net ontwikkeld en bied ik hem daarom tegen een fijne prijs aan: € 111,-.

Het is een mooie challenge. Dat weet ik, omdat ik de tools ook succesvol inzet bij de cliënten in mijn praktijk. Maar online werkt misschien net even anders, dus vandaar deze prijs. Met daarbij de vraag om vooral feedback te geven over wat de challenge jou brengt en waar ik eventueel nog wat dingen mag verduidelijken. Dan hebben we een mooie win-win situatie denk ik!

Gun jezelf jouw Zelfliefde, je verdient het!

Image by Noah Silliman

Wat cliënten zeggen

Janneke

Het is alsof er iets in mijn DNA is veranderd. Ik kan me nu niet meer voorstellen waarom ik me  voelde zoals ik me voelde.

Liesbeth

Er is van alles veranderd. Ik ben veel stabieler. Qua energie, maar ook voor wat betreft emoties. En ik kan mezelf weer  op het juiste pad zetten, als het toch eens wat minder gaat.

Marieke

Ik ben al eens eerder bij een psycholoog geweest, maar toen ik het programma had doorlopen en het werkte niet echt, kon ze verder niets meer voor me doen. Hier wordt gekeken naar wat ik nodig heb, in plaats van dat ik in het programma moet passen.

IMG_E9534[1].JPG

Wie ben ik?

Kennismaken met het gezicht achter ZinvolZen

Ik ben Henriette Kamp, 51 jaar en ik woon in het buitengebied van Scherpenzeel, met mijn hond, twee katten en twee pony’s. Ik heb een grote interesse in wat ik maar even benoem als ‘de menselijke natuur’. Daarmee bedoel ik het hele plaatje van wat ons mens maakt; mentaal, fysiek, emotioneel, energetische en spiritueel. Met daarbij voor mij altijd de vraag: waarom doen we wat we doen? Wat maakt dat we op een bepaalde manier reageren? Waarom doe jij dat anders dan ik? Waarom is de één verdrietig en de ander boos als er moeilijke dingen gebeuren? En: kunnen we dat ook veranderen? Gelukkig is het antwoord op die laatste vraag: JA!

Het duurde voor mij ook even voordat ik daar volmondig JA op kon zeggen. Heel vaak wordt gesproken over ‘leren omgaan met’. En voor een deel is dat zo en blijft dat ook zo. Maar voor een belangrijk deel ook niet. Ik ben er ondertussen uit, na vele jaren studie, mediteren en vooral ook zelf verandering ervaren en bij anderen zien gebeuren, dat werkelijke verandering mogelijk is.

Dat begint uiteindelijk allemaal bij onszelf. Bij het onder ogen zien van te helen pijn, van onbewuste gedrags- en gedachtenpatronen, van familie-gedoe, van zien waar je wel of niet de zin van jouw leven kunt zien en jouw echte eigen ding hier durft te doen.

Als dan stukje bij beetje de gekwetste stukken in jezelf herkend en erkend worden en daardoor kunnen helen en jij jezelf liefdevol kunt omarmen met al je talenten en imperfecties, dan kun je en durf je steeds meer jouw eigen plek in te nemen. Jouw innerlijke werkelijkheid verandert, waardoor je anders naar de wereld gaat kijken en anders gaat reageren. En bijzonder genoeg verandert daarmee de buiten-werkelijkheid met jou mee. Dan blijkt dat je jouw volle potentie altijd al bij je hebt gedragen.

Je bent als een bloeiende plant die de juiste aarde, de juiste voeding en de juiste hoeveelheid water krijgt. De plant was en is perfect; de liefdevolle zorg maakt dat hij zich in volle glorie kan laten zien.  

Sunset over Poppy Field

Challenge in Zelfliefde

Gun jezelf het cadeau van Zelfliefde

En doe mee!

Ik ga altijd vertrouwelijk om met jouw persoonlijke gegevens en deel deze niet met derden.

Ja! Ik doe mee en schrijf me in!
bottom of page