ZinvolZen Mindfulnesstraining – Meer rust, meer inzicht, meer overzicht

Mindfulness staat voor open en bewust aanwezig zijn in het huidige moment en zonder (voor)oordeel waarnemen wat er in het hier-en-nu plaatsvindt. Dit klinkt simpel, maar blijkt in de praktijk niet zo gemakkelijk te zijn. Vaak dringen zaken maar half tot ons door en doen we de dingen op de automatische piloot. De automatische reactie is echter niet per se de meest geschikte reactie.

In de mindfulness training leer je je eigen automatische patronen kennen, waardoor je bewuster en adequater kunt reageren. Je leert bewuster en beter om te gaan met stress, pijn en ander ongemak. Daarnaast leert de training ook om meer stil te leren staan bij de zaken die er echt toe doen, zowel de grote als ook de kleine dingen. We leren om bewust en open aanwezig zijn bij wat er nu gebeurt. Gewoon zijn met wat is.

LEES MEER


De training

Mindfulnesstraining is vooral een praktische training. Je leert het door te doen en te ervaren. De training bestaat uit 8 wekelijkse sessies van 2,5 uur. Daarnaast wordt er thuis ongeveer 3 kwartier per dag geoefend. Om je te ondersteunen bij het huiswerk ontvang je een werkboek en audiotracks met begeleide oefeningen en meditaties.

Bij ZinvolZen volg je de training in een kleine groep van maximaal 6 deelnemers. Zo is de individuele aandacht gewaarborgd. Tijdens de training kom je wellicht zaken tegen die je graag verder zou willen uitdiepen of die om wat extra aandacht of ondersteuning vragen. Bij de training is daarom 1 individuele coachingssessie inbegrepen, indien gewenst.

LEES MEER


Voor wie

Als je meer inzicht in jezelf zou willen, meer rust en overzicht in je leven. Voor een ieder die op zoek is naar meer diepgang en die meer vanuit het hart wil leven. Mindfulness leert je te genieten in en van het moment.

Meer klacht-gerelateerde aanleidingen kunnen zijn:

  • Stress en stressgerelateerde klachten

  • Burnout / overspanning

  • (Herhaalde) Somberheid

  • Angstverschijnselen

  • Chronische pijn en/of chronische lichamelijke klachten

  • Piekeren

  • Onzekerheid

  • Vermoeidheid, slaapklachten

  • Concentratieproblemen

Meer informatie of aanmelden

Om je aan te melden of voor meer informatie kun je contact opnemen met Henriette Kamp van ZinvolZen
via info@zinvolzen.nl, via telefoonnummer 06 – 225 00 535.


“Tijdens een Mindfulnesstraining leer je je aandacht of opmerkzaamheid te trainen. Hoe opmerkzamer je bent met betrekking tot je ervaringen, hoe beter je op gepaste wijze kunt reageren en bijsturen, is heel kortgezegd het principe.”