ZinvolZen Coaching – De oplossing in jezelf vinden

Soms kun je om verschillende redenen vastlopen in je leven en kom je er in je eentje niet uit. Dan kan het goed zijn om eens met een coach te praten en samen te kijken naar waar de openingen zitten. ZinvolZen biedt 3 vormen van coaching: gesprekken in de setting van een praktijkruimte, door middel van coachen met paarden en door middel van wandelcoaching. Een combinatie van deze vormen is ook mogelijk. De basis van de coaching bij ZinvolZen ligt in de Mindfulness en vindt plaats vanuit de grondhouding van de Mindfulness: een open, niet-oordelende, vriendelijke houding van volledige aandacht. Een ander belangrijk uitgangspunt is dat jij jouw eigen oplossing in je draagt.

Verandering is eigenlijk alleen mogelijk als je weet wat jou drijft en wat jou juist tegenhoudt. Daar kom je achter door je gedachten en handelingen aandachtig waar te nemen. Belangrijk daarbij is al je ervaringen liefdevol te omarmen, te accepteren zonder enig oordeel. Onbewust zitten we vaak gevangen in onze vaste gedachten- en gedragspatronen, waardoor we allerlei mogelijkheden niet kunnen zien. Mindfulness leert je deze automatische reacties, oordelen en opvattingen te (h)erkennen en ze even te laten voor wat ze zijn, waardoor de deur naar ongeziene oplossingen en mogelijkheden open gaat. Wat onbewust is, mag bewust worden en dat brengt automatisch vastgeroeste patronen in beweging.


ZinvolZen - Coachen met paarden

De paarden met hun enorm grote opmerkingsvermogen spiegelen jouw gedrag en jouw onderliggende intenties. Door hiermee aan de slag te gaan, wijzen zij je de weg naar jouw oplossing. Mindfulness oefeningen gecombineerd met de oefeningen met de paarden leveren de deelnemers veel waardevolle ervaringen en inzichten op. Kennis van of ervaring met paarden is niet nodig; alle oefeningen vinden naast het paard plaats.

LEES MEER


ZinvolZen wandelen – Wandelcoaching in de natuur

Stap even uit de malle molen van je dagelijks leven en plant je voeten in de aarde, in het NU. Tijdens een coachingsgesprek in de natuur nemen we o.a. het Mindful wandelen mee om uit de automatische piloot te stappen. Zo nu en dan staan we even stil om iets nader te verkennen, om vervolgens weer verder te wandelen om jouw proces in beweging te zetten.

LEES MEER


Meer informatie of aanmelden

Voor meer informatie of het maken van een afspraak kun je contact opnemen met Henriette Kamp van ZinvolZen via info@zinvolzen.nl,
of via telefoonnummer 06 – 225 00 535.

 

"Mindful zijn betekent aandachtig in het moment zijn, samen met de situatie waarin je zit, en in alle openheid en vriendelijkheid van een afstandje kijken ernaar. We zetten de automatische piloot en daarmee onze eerste reactiepatronen even uit. Het geeft ons tijd tot herbezinning en brengt ons vaak tot inzichten en oplossingen die we anders niet zouden hebben opgemerkt."